Qimen (Keemun)

Keemun tēja, kas tiek ražota Kimenas (Qimen) reģionā, mazā Anhujas (Anhui) pilsētā, Huangšanas (Huang Shan) kalnu dienvidos, ir viena no vispopulārākajām Ķīnas tējām, ko ļoti augstu vērtē japāņi, krievi un, protams, angļi – tā ir viena no galvenajām slavenās angļu brokastu tējas sastāvdaļām. To radīja kāds ierēdnis, kas, 1875. gadā atgriežoties valstī, nolēma vietējai ražošanai, kas galvenokārt bija vērsta uz zaļo tēju, piemērot oksidēšanas un fermentēšanas procedūras, kas apgūtas vairāku gadu laikā, kas pavadīti Fudzijaņas provincē. Rezultātā tika iegūta tēja, kas pārspēja visas viņa cerības un ātri ieguva milzīgu popularitāti Rietumos. Lapas, kas ir sagrieztas, pielāgotas, sašķirotas dažādos līmeņos, ir neparasti stabilas. Ievilkšanās laikā tiek iegūts tumšs šķidrums ar augļu aromātiem, kas var atgādināt karameli vai kakao.