Qimen (Keemun)

Keemun tēja, kas tiek ražota Kimenas (Qimen) reģionā, mazā Anhujas (Anhui) pilsētā, Huangšanas (Huang Shan) kalnu dienvidos, ir viena no vispopulārākajām Ķīnas tējām, ko ļoti augstu vērtē japāņi, krievi un, protams, angļi – tā ir viena no galvenajām slavenās angļu brokastu tējas sastāvdaļām. To radīja kāds ierēdnis, kas, 1875. gadā atgriežoties valstī, nolēma vietējai ražošanai, kas galvenokārt bija vērsta uz zaļo tēju, piemērot oksidēšanas un fermentēšanas procedūras, kas apgūtas vairāku gadu laikā, kas pavadīti Fudzijaņas provincē. Rezultātā tika iegūta tēja, kas pārspēja visas viņa cerības un ātri ieguva milzīgu popularitāti Rietumos. Lapas, kas ir sagrieztas, pielāgotas, sašķirotas dažādos līmeņos, ir neparasti stabilas. Ievilkšanās laikā tiek iegūts tumšs šķidrums ar augļu aromātiem, kas var atgādināt karameli vai kakao.

Continue Reading

Assam

Assam tea is growing in Central Taiwan, from tea bushes Assamica. This tea came to Taiwan from India, but due to unique climate of Taiwan Nantou county, taste of this tea is more delicate and elegance compare with tea from India. Assam is the most popular in the West where it mostly known under the name of black teas. Their popularity in our countries comes from the fact that they can be preserved longer than green or white teas. This tea is strong oxidized and hard roasted. Leaves: are gold brown, wide, stretched and slightly twisted. The colour of this tea is bright-red, clear and lustrous. It differs from Indian Assam, which turns dark when brewing.

Continue Reading